fbpx

Sunt antreprenor, speaker motivațional, fondator Restart Camp, instructor și fondator Metoda Silva România

Sunt antreprenor, speaker motivațional, fondator Restart Camp, instructor și fondator Metoda Silva România

Bine te-am găsit!

Numele meu este Rajko (se citește Raico). Sunt de naționalitate sârbă și am venit în România în 1991, când au început războaiele sârbo-croate. Sunt fiu de diplomat și datorită meseriei tatălui meu am călătorit mult încă de când eram copil și am făcut școala primară, gimnaziul și liceul în orașe precum Roma, Paris și Belgrad. Așa am avut ocazia să învăț mai multe limbi străine, engleză, franceză, italiană, spaniolă și bineînțeles, româna.

Spun adesea că țara mea nu mai există, că sunt orfan de țară, m-am născut și am trăit în Iugoslavia, care în urma războaielor s-a fărâmițat în mai multe țări: Slovenia, Croatia, Serbia, Muntenegru și celelalte.

Am decis să plec din țară pentru că fac parte dintr-o familie mixtă, tatăl meu era sârb, iar mama din Slovenia, două țări care în acel moment au intrat în conflict armat. Am avut un presentiment că lucrurile nu se vor opri, ci că se vor agrava și așa s-a și întâmplat.

Am ales România, într-un mod mai neobișnuit, aplicând tehnica paharului cu apă, tehnică pe care am învățat-o la cursul Metodei Silva la care am participat când eram student, la Belgrad. Puteam să aleg orice altă țară din Europa, în care aveam rude, sau relații, dar, am ales România, o țară care la acel moment era mai puțin dezvoltată decât fosta Iugoslavie, o țară în care nu aveam nici o conexiune socială.

În 1996 lucram la o companie multinațională și la numai 28 de ani deveneam director regional pentru zona Moldovei și aveam în subordine 800 de oameni, iar în 2003 am înființat o nouă afacere care deja în 2007 a înregistrat cifra de afaceri de 5 milioane de euro.

În anul 1993, m-am certificat instructor internațional Metoda Silva și am ținut primele cursuri de Metoda Silva în România. De atunci până astăzi, peste 10.000 de persoane din România au participat la cursurile Silva.

În 2020 împreună cu două colege și partenere, am inițiat proiectul RestartCamp, un proiect pentru un număr limitat de persoane al cărui scop este autocunoaștere și explorare interioară reușind in 9 zile să-și dea un restart și să reconstruiască o nouă persoană.

În prezent, dedic cea mai mare parte a timpului training-urilor de dezvoltare personală, coach-ingului, workshop-urilor, sesiunilor de public speaking sau de training-uri pentru companii.

Dezvoltarea personală precum și cea mentală este obligatorie în zilele noastre, mai ales că societatea și școala nu ne-au educat și nici nu ne educă cum să folosim puterea mentală pe care o avem și nici să fim conștienți de simțurile noastre subiective.

Așadar, misiunea mea „mental education & more” este misiunea în care cred și pentru care trăiesc. Vreau să le ofer oamenilor, educație mentală, dar și ceva în plus. Prin trainingurile mele, prin toate materialele și articolele de dezvoltare personală, intenționez ca fiecare persoană cu care interacționez să știe că are deja toate resursele să devină cea mai bună variantă a sa. Singura provocare este să ÎNVEȚE să acceseze aceste resurse. Totul este acum foarte simplu prin educație mentală, o metodă care exploatează modul natural de a funcționa a creierului și minții noastre oferind rezultate pe măsură.

Testimoniale

Exista oameni care au o perceptie diferita asupra lumii, oameni pe care iti este dat sa ii intalnesti si care iti deschid orizonturi, care te fac sa iti adresezi intrebari la care nu te-ai gandit, care iti povestesc despre lucruri pe care nu le cunosteai, oameni care au ales cararile mai putin cutreierate, care si-au asumat alegeri mai putin usoare si pe care putini dintre noi ni le asumam…

Mihai Teodorescu

Timisoara, Garanti Bank

Prima intalnire cu metoda Silva a fost in anul 2003. Era o perioada dificila in viata mea si ma bucur ca am avut inspiratia sa am incredere in propunerea unei prietene foarte dragi mie sa vin la cursul Silva. Mi-a spus ca daca nu ma va incanta pot sa ies din sala. Nu numai ca nu am iesit dar dupa primele 30 minute am primit mesajul foarte clar ca am venit la cursul cel mai potrivit…

Carmen Novac

Medic pediatru

Rajko Kuzmanovic este acel om care aproape fara efort devine instructorul de care ramai uimit (datorita vastelor sale cunostinte si modului de predare). Pentru ca apoi, cu aceeasi usurinta, instructorul devine om: coleg, prieten, tata, sot – sarmant, amuzant, mereu avand la indemana o gluma sau o vorba intelepta…

Ximena Ștefan

Director executiv

La inceputul anilor 2000 l-am cunoscut pe Rajko. A fost, evident, instructorul meu SILVA. Pe atunci era ceva mai subtire si vorbea o romana incredibil de fluenta si corecta. Cursul Silva a fost pentru mine un moment de schimbare majora in bine in viata mea. Inevitabil l-am repetata cel putin o data pe an…

Bogdan Novac

Inginer/Antreprenor, EURO NOVA

Eram insarcinata in 2001 cand am participat pentru prima data la cursul Metoda Silva unde l-am intalnit pe mentorul meu Rajko Kuzmanovic. Am fost foarte placut surprinsa sa descopar ca este un tip normal, foarte de treaba cu care puteai sa vorbesti orice. Ceea ce am invatat de la Rajko este modul de a vedea lumea cu alti ochii. Parca dintr-o data, totul facea un altfel de sens in viata de zi cu zi si in fiecare zi. Am invatat tehnici care le-am aplicat pana a devenit un mod de viata. Mi-am educat copilul in stil Silva daca pot sa zic asa si bine-nteles ca a facut si ea cursurile, ultimul fiind cursul Ultra in vara aceasta. Daca m-a pot lauda vreodata cu ceva, este faptul ca am facut cursurile Silva cu Rajko care este un mentor extraordinar. A fost cea mai valoroasa investitie a vietii mele, sincera sa fiu nu mai stiu cat a costat dar pot sa va spun ca face o avere si la propriu si la figurat…

Mariana Umemura

Japonia