fbpx

10 pași pentru o viață din ce în ce mai bună

Poți schimba trecutul? Nu! Poți învăța din el? Da!

Cursurile, webinariile și toate activitățile pe care le fac, îmi dau șansa să întâlnesc foarte mulți oameni: unici, speciali, cu frici și provocări, cu povești de viață extraordinare, cu dezamăgiri, cu așteptări și visuri diverse și mai ales cu un potențial minunat.

De fapt, toți suntem înzestrați cu un potențial nelimitat. Din păcate, de multe ori, tot noi suntem cei care îl ținem închis, înăuntrul nostru. Și uite așa, trăim vieți pe care nu ni le dorim, avem job-uri care nu ne satisfac, suntem înconjurați de oameni cu care nu avem prea multe în comun, ne simțim frustrați, obosiți și stresați tot timpul. Ne cufundăm în trecut și ne ascundem în spatele eșecurilor noastre. Ne spunem constant: eu nu pot, uite-te la x și y, eu nu voi ajunge ca ei niciodată, nu sunt destul de bun, nu voi reuși niciodată.

Câteodată, tindem să fim cei mai mari critici ai noștri. Iar asta ne îndepărtează de potențialul cu care am fost înzestrați: când nu știm ce valoarea avem așteptăm ca ceilalți să ne aprecieze, devenim dependenți de părerile altora și facem totul pentru a primi confirmări din exterior.

Dar, știi..timpul este limitat și la un momentdat va trebui să faci o retrospecție: oare am fost cu adevărat fericit, oare am făcut ceea ce mi-a plăcut, oare nu mi-am pierdut degeaba timpul, oare m-am bucurat de fiecare oportunitate ce mi-a ieși în cale, oare am fost destul de curajos încât să trăiesc o viață de care sunt mândru?

Uită-te în oglindă: acolo se află cel mai mare susținător al tău, dar și singura ta competiție. (Robin Sharma)

  1. Ia în mâinile tale propria viață și amintește-ți că adevărata competiție ești tu, nu cei din jurul tău. În fiecare zi ai șansa să te dezvolți, să crești, să îi inspiri pe cei din jurul tău.
  2. Meditează, roagă-te, fă exerciții de respirație, adoptă un stil de viață echilibrat, fă mișcare, plimbă-te, stai cu oamenii dragi, evadează în natură și bucură-te de liniște.
  3. Privește în jurul tău și apreciază lucrurile bune și frumoase de care te bucuri deja. Observă frumusețea din jurul tău și bucură-te de toate binecuvântările din viața ta. Aprecierea binecuvântărilor care există deja în viața ta, va atrage către tine, noi și noi motive de a fi fericit.
  4. Adoptă o atitudine și o gândire pozitivă: este foarte importantă atitudinea pe care o avem zi de zi, în raport cu noi înșine, dar și cu ceilalți. Bineînțeles, nu este de ajuns să îți spui: totul va fi bine. Trebuie să crezi, trebuie să emani atitudinea asta în toate acțiunile tale.
  5. Acceptă-ți greșelile și învață din ele. Ele te vor ajuta să descoperi ceea ce ești destinat să fii.
  6. Setează-ți obiective realiste, avansează în ritmul tău și muncește pentru ele. Este călătoria ta, bucură-te de ea.
  7. Fii cel mai bun prieten al tău și nu aștepta aprobări din partea celorlalți. Renunță la convingerile limitative și încurajează-te, în fiecare zi.
  8. Amintește-ți că trecutul este profesorul tău și că viitorul depinde de deciziile tale din prezent.
  9. Viața îți dă înapoi tot ceea ce faci sau spui: gânduri, cuvinte, acțiuni. Dacă nu îți place ceea ce primești, propune-ți să te îndepărtezi de ceea ce este negativ în viața ta și bucură-te de rezultate. Amintește-ți că viața nu este o coincidență, ea este o reflectare a ta!
  10. Un lucru devine și mai bun atunci când este împărtășit. De aceea, împarte energia ta pozitivă și celor din jur.

Cu aceste gânduri în minte, te invit să descoperi puterea gândirii și atitudinii pozitive!

Accesează mini cursul ONLINE pe care l-am pregătit pentru tine: Gândire și atitudine pozitivă și descoperă potențialul minunat pe care îl deții!

 

Din ce în ce mai bine,
Rajko Kuzmanović