fbpx

Ce este frecvența alfa a creierului și ce se întâmplă când o accesăm?

Într-un articol anterior îți povesteam despre subconștient și despre faptul că îl poți accesa atunci când reduci frecvența undelor, respetiv atunci când accesezi frecvența alfa a creierului.

Și totuși…ce este frecvența alfa?

Alfa este nivelul la care undele cerebrale – adică acele impulsuri electrice produse de creierul nostru datorită activității neuronilor – au o frecvenţă de circa două ori mai mică, decât undele din timpul stării de veghe.

Creierul nostru funcționează pe patru secvențe.

Atunci când suntem treji şi activi, vibrația medie a creierului are între 14 şi 21 de ciclii pe secundă. Aceasta este prima frecvență. Cercetătorii denumesc starea normală de veghe – nivel beta și este frecvența în care creierul percepe informații exterioare și este conștient de timp și spațiu. Adică practic, atunci când ești prezent și conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Când ne pregătim de culcare şi adormim, pulsaţiile creierului se răresc.

Când vibrațiile sunt mai lente, adică între 7 și 14 Hz ajungem în frecvența alfa. Acest nivel este asociat cu creativitatea, vizualizarea, imaginația, intuiția și visarea cu ochii deschiși. Urmează theta și delta, frecvețe în care undele cerebrale scad și mai mult, ele fiind  asociate somnului profund.

 Cum accesăm frecvența alfa? Prin relaxare și meditație.

Relaxarea completă, fizică și mentală, pentru cel puțin 15 minute pe zi este condiția de bază pentru eliberarea presiunilor negative.

José Silva, Fondatorul Metodei Silva, a descoperit ceva paradoxal: creierul este mai energetic atunci când este mai puțin activ, adică atunci când se află în frecvența alfa.

Doar că această descoperire l-a dus la o altă dilemă: cum să menții trează mintea la aceste frecvențe care sunt legate mai mult de starea de somn? Așa a luat naștere Metoda Silva și tehnicile practice prin care te relaxezi și, în același timp, accesezi frecvența alfa, adică îți activezi mintea creativă pentru rezolvarea provocărilor, atingerea scopurilor și programarea cu ajutorul mesajelor pozitive.

Frecvențele undelor cerebrale alfa și theta ies din zona subconștientului, adică avem capacitatea să rămânem conștienți și astfel să aducem modificări programelor mentale vechi și nedorite.

Ori de câte ori închidem ochii, ne imaginăm locul nostru ideal de relaxare și ne liniștim (fizic și psihic), facem pași siguri către frecvența alfa.

Ce se întâmplă când accesăm frecvența alfa? 

Alfa poate fi definită ca o stare în care crește capacitatea de vindecare a corpului, în care ușor și fără efort vin la tine idei creatoare, soluții pe care poate altfel nu le-ai vedea și poți să ai revelații care să îți schimbe viața în din ce în ce mai bine.

Starea alfa îți aduce calm, liniște interioară și relaxare.

Cercetătorii au observat că, în timp ce creierul se află la nivelul alfa, corpul trece prin stări benefice. Dispare stresul și sunt eliminate frici. Organele şi sistemele obosite se recuperează şi se revitalizează. Tensiunea sangvină se normalizează. Pulsul se stabilizează. Totodată, frecvența alfa influențează pozitiv imaginația, vizualizarea, memoria, învățarea și concentrarea.

Îți recomand ca în fiecare zi, măcar pentru câteva minute, să apeși pe butonul de pauză și pur și simplu…să te relaxezi.

Te aștept și pe pagina de facebook Rajko Kuzmanović, unde te țin la curent cu toate evenimentele (cursuri, webinarii gratuite) pregătite special pentru tine!

 

Din ce în ce mai bine,
Rajko Kuzmanović