fbpx

Cum mi-a schimbat viața o tehnică a Metodei Silva?

2023 este un an aniversar atât pentru Metoda Silva România, cât și pentru mine.

Anul acesta se fac 30 de ani de când am ținut primele mele cursuri în calitate de instructor.

Am descoperit metoda Silva în anul 1990, citind un interviu cu un instructor al metodei Silva din Serbia. Mi-a stârnit curiozitatea pentru că era vorba despre o metodă de control mental și de gestionare a stresului bazată pe cercetări științifice.

În plus, în interviu se menționa că este un curs practic, adică ceea ce înveți acolo poți aplica imediat în viața ta personală și profesională.

Fiind un student curios, am participat la curs. Mi-a plăcut atât de mult tot ceea ce am descoperit, că am luat decizia fermă de a deveni și eu instructor Metoda Silva. Primele cursuri le-am ținut chiar acolo, în Serbia, la Belgrad.

Însă, fiind război acolo, am cerut prin tehnica paharului cu apă, pe care o învățăm cu toții la curs, un răspuns cu locul în care puteam să merg și să mă dezvolt din toate punctele de vedere.

Am avut un vis, cu drumul care ducea către România.

Am fost surprins de răspuns. Era o țară nouă, limba română îmi era necunoscută și, pur și simplu, nu eram pregătit să fac schimbarea asta.

Însă după ce am repetat tehnica de mai multe ori și răspunsul a fost același, mi-am dat seama că România este locul în care trebuie să fiu. Am acceptat și am avut încredere.

Atunci am învățat un lucru foarte important: răspunsul pe care îl primești făcând tehnica aceasta, nu o să fie tot timpul pe placul tău. Răspunsul, uneori, va însemna să faci schimbări, să pleci, să o iei de la capăt.

Însă dacă ai încredere, mai târziu îți vei da seama că a fost cea mai bună decizie din acel moment. Și chiar a fost cea mai bună decizie, a fost decizia care mi-a schimbat viața!

Sincer, nici nu știu când au trecut 30 de ani, dar știu CUM au trecut: cu numeroase experiențe, cu zeci de cursuri și evenimente, cu momente minunate alături de ceilalți instructori și de absolvenții Metodei Silva.

Uneori o simplă decizie poate fi primul pas pentru o viață exact așa cum ți-o dorești!

Atât…o simplă decizie, într-o zi oarecare!

Să faci din ce în ce mai bine!